ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ 1

Τη φετινή χρονιά, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε με το Τμήμα Α5 του σχολείου ένα Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα: ”Η γνώση περνάει και …….. από το στομάχι – Λαχταριστά πιάτα της Γερμανικής κουζίνας”. Συντονίστρια του Προγράμματος ήταν κ. Ράπτη Αικατερίνη, ΠΕ07 και συμμετέχοντες καθηγητές οι: Κερεμέζη Γεωργία, ΠΕ02 και Ρίζος Χρήστος, ΠΕ11 , διευθυντής του σχολείου.

Σκοπός του Προγράμματος ήταν οι μαθητές/ριες να κάνουν έρευνα στο διαδίκτυο αναζητώντας και εντοπίζοντας το κατάλληλο υλικό, να κάνουν χρήση ψηφιακού εργαλείου συνεργατικής μορφής, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν εάν τελικό πολυτροπικό κείμενο για να δημιουργήσουν παρουσιάσεις η βίντεο με γερμανικές συνταγές της αρεσκείας τους. Να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για την κουλτούρα και την πολιτιστική κληρονομιά της Γερμανίας, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για τη γλώσσα στόχο, παράγοντας γραπτά κείμενα και συμπεριλαμβάνοντας πληροφορίες που έχουν αναζητήσει στον παγκόσμιο ιστό, να αναπτύξουν μια ποικιλία γραμματισμών, όπως είναι ο ψηφιακός (έρευνα στο διαδίκτυο και χρήση ψηφιακών εργαλείων), ο πολυτροπικός (να παράξουν γραπτά κείμενα που θα συνοδεύονται από εικόνες), ο κοινωνικός (ανάπτυξη της συνεργασίας και της επικοινωνίας μέσα στην ομάδα για τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου), ο διαπολιτισμικός (γνωριμία με ξένες κουλτούρες και πολιτισμούς), ο κριτικός (καλλιέργεια κριτικών ικανοτήτων και άσκηση κριτικής σκέψης για την αξιοποίηση πηγών και πληροφοριών).

Οι μαθητές/ριες συνεργάστηκαν σε γενικές γραμμές αρκετά καλά, καθώς δημιούργησαν τις επιθυμητές ομάδες, μοίρασαν τα επιμέρους αντικείμενα σε κάθε ομάδα, επιδόθηκαν στη διεξαγωγή έρευνας, επεξεργάστηκαν δεδομένα και υλοποίησαν συνταγές της Γερμανίας με τη μορφή γραπτού λόγου, συνθέτοντας ηλεκτρονικές εργασίες σε μορφή powerpoint και video.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις υπέροχες εργασίες τους !!!

Μπορείτε να δείτε μέρος των εργασιών τους στα παρακάτω αρχεία (μία παρουσίαση για το schwinschachse και ένα βίντεο για το kaiserschmarrn: